Verhalen

Beschut werken bij IJspressi

Een hart voor ijs, maar zeker niet van ijs. Inge de Boer, eigenaresse van ijssalon IJspressi, vindt het belangrijk iets voor anderen te doen. Dus toen er ineens een jongen met een arbeidsbeperking op haar stoep stond twijfelde ze geen moment: ze gaf hem de beschutte werkplek die hij nodig had. Sindsdien is Gavin een vertrouwd gezicht geworden in de zaak aan de Grote Markt.
Lees meer

W&I en Ampliar helpen verkeersregelaars op weg

7 november - Je ziet ze meer en meer: verkeersregelaars. In felgekleurde kleding dirigeren ze auto’s, fietsen, voetgangers langs bouwputten en wegafzettingen overal in het land. Een verantwoordelijke taak, waar meer bij komt kijken dan je denkt. Dat zegt Jessica Roelfsema, regiomanager bij Ampliar Uitzendbureau dat veel verkeersregelaars levert voor bouwprojecten. “Op zo’n kruispunt moet je echt je mannetje wel staan, dat is niet niks.”
Lees meer

Duurzaam slopen bij Milieuwerk

28 juli - Het ziet er een beetje merkwaardig uit: vier volwassen mannen op een rijtje die bezig zijn speelgoedpoppen te slopen. Als mooie, glimlachende prinsesjes komen ze binnen. Rats, daar gaat de verpakking. Bam, met een hamer wordt de schedel ingeslagen. Uitgerukte beentjes vliegen over tafel. Tak tak tak – en weer zo’n schatje volledig gedemonteerd. </strong>
Lees meer

Stewardtraject Connexxion: "Echte leeromgeving gecreëerd"

2 sep - Je komt ze misschien wel eens tegen: de stewards van Connexxion. Op drukke busstations als Almere Centrum en Almere Buiten zorgen ze voor extra service. Vragen van reizigers beantwoorden, een kinderwagen helpen inladen, de perrons netjes houden. Prettig voor de klant en voor Connexxion. Maar ook voor de gemeente, want de stewards zijn mensen met een uitkering die via deze werkervaringsplaats de stap richting arbeidsmarkt zetten. We nemen een kijkje.
Lees meer

Almere aan de slag: "Eén risico per dag"

<strong>1 juli - Een foto van de Grand Canyon Skywalk, een boardwalk van glas boven ’s werelds diepste ravijn: wie durft er overheen te lopen met anderhalve kilometer lucht onder zich? Het is het eerste beeld dat trainer Serge Maesen van New Sales Company de deelnemers aan ‘Almere aan de slag’ voorhoudt. De boodschap mag duidelijk zijn: deze training gaat niet over cv maken, netwerken, skills en al die andere typische ingrediënten van een sollicitatietraining.</strong>
Lees meer

Soma werkt bij een makelaar: "Geluk heb ik gehad"

3 mei - Ooit studeerde ze bouwtechnische bedrijfskunde, richting vastgoed, maar ze haakte af en werkte acht jaar als receptioniste. Tot dat ophield en ze thuis kwam te zitten met een uitkering. Er volgden een paar moeilijke jaren, maar ineens kwam er een kans bij een makelaar voorbij – met dank aan de gemeente. Soma vertelt hoe het allemaal is gegaan.
Lees meer

Connexxion en WST Almere gaan samenwerking aan

Connexxion en het WST Almere gaan een samenwerking aan voor de werving, de selectie en plaatsing van minimaal 30 kandidaten per jaar!
Lees meer

Plaatsingen bij Liander

Bij Liander hebben we onlangs twee mensen kunnen plaatsen. Liander is de netwerkbeheerder van Noord-Holland, Flevoland en Gelderland.
Lees meer

Regelaars geregeld

Ondertussen blijft onze matchmaker G. Versteeg geregeld regelaars regelen. Dat doet hij voor Diftar, een bedrijf dat verantwoordelijk is voor de inzet van verkeersregelaars.
Lees meer

Match voor Dutchaholic

Onlangs heeft onze accountmanager Linda Leeuwin een match gemaakt tussen een net afgestudeerde kandidaat met een universitaire opleiding Communicatie Wetenschap en HBO Commerciële Economie en een grafisch ontwerpbureau in Almere.
Lees meer

Gastheer op het Stationsplein

Mede door de komst van de Hanzelijn en de Primark zijn er meer bezoekers naar het centrum van Almere gekomen. Vanuit het Keurmerk Veilig Ondernemen is het voorstel gekomen om op het Stationsplein een gastheer/-vrouw in te stellen.
Lees meer
temp content

even geduld a.u.b.