Nieuws

Hanos maakt werk van Banenafspraak

Loyaal. Gemotiveerd. Groot verantwoordelijkheidsgevoel. Het zijn woorden die steeds terugkeren wanneer Kristel de Wit, HR adviseur bij Hanos Amsterdam, praat over mensen uit de doelgroep. Ook haar directeur Albert van Houwelingen is zeer positief: “Deze jongens zijn voorbeelden voor iedereen, ik zou er wel veel meer van willen hebben.”
Lees meer

1e Klantcontactcarrièredag Almere goed bezocht

22 februari - Afgelopen donderdag vond op het gemeentehuis de eerste Klantcontactcarrièredag in Almere plaats. Onder het motto ‘Leuker dan je denkt’ konden werkzoekenden meer leren over het vak van klantenservicemedewerker en in contact komen met werkgevers uit de klantcontactbranche. Zo’n 120 belangstellenden bezochten het evenement. De Klantcontactcarrièredag was georganiseerd door gemeente Almere, het UWV en Talent4Service.
Lees meer

Nieuw leerwerktraject W&I in de zorg

30 januari - Een vrouw van 90 ligt in een revalidatiecentrum Flevoburen met een gebroken heup. De verzorgenden doen hun best, maar…het zijn er gewoon te weinig. De dochter van de patiënte vraagt hoe dat kan. Sorry, we kunnen gewoon geen personeel vinden, zucht de manager. Vreemd, denkt de dochter, er zijn toch duizenden werklozen in Almere?
Lees meer

Opnieuw Schiphol-traject voor mensen uit doelgroep

21 november - Wegens succes verlengd. Het project van vijf grote gemeentes uit de Metropool Regio Amsterdam (waaronder Almere) om via één centraal loket mensen met afstand tot de arbeidsmarkt op Schiphol te plaatsen is onlangs een tweede ronde ingegaan. ‘Facilitair Inclusief’ luidt de naam. Op 30 oktober vond de aftrap plaats, bij de Luchtvaart Community Schiphol (voorheen het Luchtvaart College). Op Schiphol, uiteraard.
Lees meer

Spotlight voor WST Almere

20 juni - Een mooie prijs voor het Werkgevers Service Team van gemeente Almere: accountmanager Ivo Schrijvers mocht vrijdag 16 juni de Locus Spotlight in ontvangst nemen. De onderscheiding is bedoeld voor professionals die zich inzetten voor publiek-private dienstverlening en werd dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. Ivo en zijn collega’s Monique Menting en Ronald Mom van WSP Groot Amsterdam kregen de Spotlight op luchthaven Schiphol tijdens de ‘Luchtvaart Inclusief” bijeenkomst.
Lees meer

45plussers succesvol naar werk

25 augustus - ‘Jullie zijn waardevolle mensen, met waardevolle werkervaring…laat dat zien!’ Met die woorden wordt de training ‘Succesvol naar werk’ afgesloten. Tien weken lang, van mei tot augustus, bundelden gemeente en UWV de krachten om een groep 45plussers aan het werk te helpen. Een geslaagde samenwerking, vinden de betrokken partijen. Gekeken wordt of er na de zomer een volgende groep kan starten.
Lees meer

Werkgevers in Flevoland op goede weg met banenafspraak

Staatssecretaris Jetta Klijnsma heeft de eerste officiële resultaten van de banenafspraak gepubliceerd en die zijn positief. Tussen eind 2012 en eind 2015 kwamen er in Nederland 21.057banen bij voor mensen met een arbeidsbeperking. Hiermee is de landelijke doelstelling van 9.000 banen ruimschoots gehaald. Ook Flevoland is op de goede weg. Eind 2015 stond de teller op 304 extra banen in totaal.
Lees meer

De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt

Voor organisaties die zich planmatig met de arbeidsmarkt bezighouden heeft onze partner Matchcare arbeidsmarktrapportages ontwikkeld. De rapportages geven inzicht in de kansen en de ontwikkelingen aan de vraagzijde van de arbeidsmarkt en bieden u de informatie die u nodig hebt om gericht beleid te voeren.
Lees meer

Flextensie: oplossing voor uw tijdelijke werk

Zoekt u tijdelijke krachten? Bijvoorbeeld vanwege piekmomenten? Of omdat er een medewerker ziek is? Dan biedt de gemeente u Flextensie aan. Via Flextensie kunnen wij bijstandsgerechtigden bij u inzetten voor flexibel werk. Eenvoudig en financieel aantrekkelijk. Voor u, én voor de kandidaat.
Lees meer

Gemeente en UWV werken samen voor 45plussers

31 mei - Succesvol naar werk: met dat motto bundelen gemeente en UWV de krachten om oudere werknemers aan een baan te helpen. Dinsdag 31 mei was de aftrap van een gezamenlijk traject in het trainingscentrum van Werk & Inkomen aan de Louis Armstrongweg. Wethouder Froukje de Jonge van Participatie, Werk en Inkomen was aanwezig om de deelnemers succes te wensen.
Lees meer

Dit was event Werk!

25 mei - Zie hier de videoclip van event Werk!, een banenbeurs voor jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt, georganiseerd door Unibail-Rodamco in samenwerking met Werkgeversserviceteam van gemeente Almere, Emma at Work en Stichting Studeren & Werken op Maat.
Lees meer

Jongeren speeddaten met werkgevers op event Werk!

21 april - Jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt dichter bij die arbeidsmarkt brengen. Dat was het doel van het event Werk! dat op donderdag 21 april plaatsvond in de Schouwburg Almere. Werkgevers maakten door middel van speeddates kennis met werkloze jongeren om een kleine dertig vacatures vervuld te krijgen. Het event was georganiseerd door Unibail-Rodamco in samenwerking met Werkgeversserviceteam van gemeente Almere, Emma at Work en Stichting Studeren & Werken op Maat.
Lees meer

Participatieontbijt: Nooit te vroeg voor sociaal ondernemen

13 april - Het is nooit te vroeg om te beginnen met sociaal ondernemen…dus opende wethouder Froukje de Jonge al om acht uur ’s morgens het Participatieontbijt. De bijeenkomst vond woensdag 13 april plaats in het restaurant van het gemeentehuis en was georganiseerd door Themakring HR van de Vereniging Bedrijfskring Almere samen met het UWV en het Werkgeverserviceteam van de gemeente.
Lees meer

PARTICIPATIE-ONTBIJT: Inspirerende sessie op 13 april

Wij zorgen er samen voor dat iedereen meedoet in Almere! PARTICIPATIE ONTBIJT, 13 april a.s. We hebben al aardig wat enthousiaste aanmelders die komen ontbijten, maar aanmelden is nog mogelijk! Daarom willen we u graag nogmaals attenderen op deze bijeenkomst.
Lees meer

Werk voor jongeren, met uitroepteken!

Op dinsdag 29 maart vond in de Schouwburg Almere een informatiebijeenkomst plaats van het event Werk! Wethouder Froukje de Jonge van Participatie, Werk & Inkomen opende de avond, die beoogde werkgevers te interesseren voor een grote banenmarkt op 21 april in Citymall Almere. “Het belang van werk kan niet onderschat worden,” hield ze haar gehoor van zo’n vijftig werkgevers voor. “Daarom vind ik het goed dat er een uitroepteken achter Werk! staat."
Lees meer

Flevoland op koers voor banenafspraak

De banenafspraak die ruim een jaar geleden gesloten werd, lijkt in Flevoland steeds meer zijn vruchten af te werpen. Dat blijkt uit de Regionale trendrapportage banenafspraak die de stand van zaken tot en met het derde kwartaal 2015 publiceerde. Sinds de nulmeting in 2012 zijn er per saldo 194 banen bijgekomen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarvan zijn 119 arbeidsplaatsen in het laatste jaar gerealiseerd.
Lees meer

Sociaal ondernemen bij Telesuper

Op vrijdag 19 februari heeft accountmanager Linda Leeuwin van team Werk een bijzonder bezoek gebracht aan het Almeerse bedrijf Telesuper. Ze kwam in gezelschap van liefst twee wethouders, Froukje de Jonge Sociale Zaken en Mark Pol Economische Zake.Het bezoek was georganiseerd door Lammert Wierstra, adviseur van Economische Zaken die zelf ook van de partij was. Met z n vieren kregen ze een rondleiding en spraken met directeuren Johan Dekker en Marco Verduijn.
Lees meer

Wethouder geeft startsein voor samenwerking op arbeidsmarkt

Woensdag 3 februari ging het project Publiek Private Samenwerking (PPS) officieel de lucht in. Letterlijk op de 10e verdieping van de D-toren legde wethouder Froukje de Jonge van Participatie, Werk en Inkomen met zes werkgevers uit het Almeerse bedrijfsleven een puzzel in elkaar, als symbool van het belang van samenwerking. Bedoeling is om het komende jaar de krachten te bundelen en met elkaar inwoners van Almere aan het werk te helpen.
Lees meer

Staatssecretaris Jetta Klijnsma op bezoek

Op 12 juni vond het regionale evenement ‘Flevoland werkt!’ plaats. Zo’n honderd werkgevers verzamelden zich in de Bataviawerf in Lelystad om enthousiast gemaakt te worden voor de Banenafspraak uit het Sociaal Akkoord.
Lees meer

Informatie over de Participatiewet

Met de komst van de participatiewet worden de WWB, de WSW en de Wajong samengevoegd in een regeling.
Lees meer

Loopbaanevent

Het Werkgeversserviceteam organiseert op 24 november 2014 een loopbaanevent voor kandidaten.
Lees meer

Lancering werkgeversportaal

Op 3 november 2014 is het zover! Het Werkgevers- serviceteam zal zijn nieuwe gezicht tonen. Zorg dat u erbij bent.
Lees meer
temp content

even geduld a.u.b.