Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/ShowContent.cshtml)

Terug

Beschut werken bij IJspressi

Een hart voor ijs, maar zeker niet van ijs. Inge de Boer, eigenaresse van ijssalon IJspressi, vindt het belangrijk iets voor anderen te doen. Dus toen er ineens een jongen met een arbeidsbeperking op haar stoep stond twijfelde ze geen moment: ze gaf hem de beschutte werkplek die hij nodig had. Sindsdien is Gavin een vertrouwd gezicht geworden in de zaak aan de Grote Markt.

IJspressi is zo langzamerhand een begrip in Almere. Acht jaar geleden begonnen Inge en haar man Martijn de ijssalon annex espressobar aan de Grote Markt en inmiddels beheren ze ook vestigingen in Oostvaarders en Poort. Voor Inge –een bevlogen barista die ook regelmatig jureert – betekent dat steeds minder tijd achter de koffiemachine en steeds meer bezig met managen. In het hoogseizoen werken er 40 mensen bij IJspressi. Veel tijdelijke krachten, studenten of scholieren die de zomer overbruggen, maar ook een aantal vaste medewerkers. Een van hen vroeg een jaar geleden of Inge werk had voor haar kleine broertje. “Eerst dacht ik aan een uurtje afwassen op zaterdag. Maar nee, het moest écht werk zijn, hij moest ergens aan de slag.” Laat hem maar komen, zei Inge en zo begon het balletje te rollen.

Zie hem als je kleine broertje

Het kleine broertje bleek de toen 19-jarige Gavin te zijn. Net klaar met z’n school, Pro Almere, waar hij de richting logistiek had gevolgd. Hij wilde wel iets doen in de logistiek, maar wist niet goed hoe hij dat moest aanpakken. En IJspressi kende hij, van z’n zus. Ze spraken af dat hij een dagje meeliep en dat beviel prima, van beide kanten.  Alleen: hoe nu verder? Want Gavin is geen doorsnee medewerker. Vanwege geheugenproblemen heeft hij moeite met informatie onthouden. Er zou een baan op maat gemaakt moeten worden en hoe pak je dat aan?

Op dat moment kwam gemeente Almere in het vizier. Saskia van Brenk, klantmanager bij Werk & inkomen, ging langs om te praten over beschut werk. Ofwel werkplekken bedoeld voor mensen die zoveel aanpassing en/of begeleiding nodig hebben dat niet verwacht kan worden dat een werkgever dat allemaal zelf voor z’n rekening neemt. Afgesproken werd dat Gavin acht weken op proef zou komen. “Dat is heel fijn, dat maakt het veilig,” zegt Inge. “Toch was het voor mij symbolisch. Ik had vooraf al besloten om het gewoon te gaan doen, want als je eenmaal met zoiets begint kun je niet na drie weken zeggen: nee, toch maar niet.” Wél heeft ze het eerst voorgelegd aan de medewerkers, want die moeten tenslotte het meest met hem samenwerken. Gelukkig reageerde iedereen enthousiast. “Ik zeg, zie hem als je kleine broertje. Kleine broertjes zijn overal welkom, daar zorgt toch iedereen voor?”

Hoe concreter hoe beter

De proeftijd was nuttig om te ontdekken hoe je het beste met Gavin kon omgaan. “Als je begint weet je niet precies hoe je iemand moet begeleiden,” legt Inge uit. “Daar kom je pas achter als je een paar weken aan de gang bent. Daar moet je voor openstaan.” In Gavins geval bleek: duidelijk communiceren. Geen algemene opdrachten als ‘kijk even of de keuken in orde is’ maar rechtstreeks vragen ‘staat er nog vaat?’ of ‘is de prullenbak vol?’ Inge: “Wat hij ons leert is heel concreet te zijn in onze vraagstelling. Hoe concreter hoe beter. Op die manier heeft hij ons leren communiceren.” Ook bleek het handig takenlijstjes en instructies voor hem te maken en een plattegrond te tekenen van het terras, zodat hij precies kon zien hoe de stoelen neergezet moeten worden. Met dergelijke bescheiden middelen kon Gavin prima meedraaien bij IJspressi. ’s Ochtends de kranten halen en het terras opbouwen, boodschappen doen, tafeltjes afruimen, afwassen, schoonmaken, van alles doet hij. Gevolg: per 1 december een vast contract, voor 29 uur in de week.

Voor Inge en haar team is Gavin inmiddels niet meer weg te denken bij IJspressi. In zijn shirt met eigen naam erop, pet op z’n hoofd, loopt hij heen en weer alsof hij nooit anders heeft gedaan.. Natuurlijk vraagt hij nog steeds veel begeleiding, wat dat betreft blijven duidelijke opdrachten en continue herhalen belangrijk. En uitbreiding van zijn taken moet in hele kleine stapjes gebeuren. Maar dat laatste is ook niet het doel van beschut werk, waar het om gaat is iemand een werkplek bieden waar hij zich thuis voelt. En dat laatste zit wel goed bij Gavin. “Hij is hier de hele dag grapjes aan het maken,” zegt Inge. “En ik hoor dat hij altijd vrolijk thuiskomt. Daar ben ik dankbaar voor. Dat we een blije Gavin neerzetten, daar gaat het om.“

Een beetje menselijkheid

Inge vindt het mooi dat zij iemand met een arbeidsbeperking zoals Gavin een kans kan geven. “Een beetje menselijkheid,” zegt ze. Dat ze er subsidie voor krijgt vanuit de gemeente noemt Inge niet belangrijk en wist ze ook niet toen ze eraan begon. Ze hoopt op deze manier gewoon een goed voorbeeld te zijn voor anderen. Voor haar medewerkers, voor collega-werkgevers, voor de gasten. De vaste bezoekers waarderen het, geven complimentjes. Het hoort erbij, zegt Inge dan. “We moeten met z’n allen voor anderen zorgen, dat wil ik graag meegeven.”

 Img 20180821 Wa0001

Foto: eigenaresse Inge de Boer met Gavin

3 september 2018

----------------------------------------------------------------------------

Beschut werk is bedoeld voor mensen die door hun lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking zoveel (structurele) begeleiding of aanpassing van de werkplek nodig hebben dat er intensieve begeleiding op de werkvloer nodig is. Dit onderscheidt de doelgroep beschut werk van de doelgroep voor de Banenafspraak. Binnen Werk & Inkomen Almere houden twee klantmanagers zich uitsluitend bezig met beschut werk. Zij begeleiden mensen bij het aanvragen van een indicatie (bij het UWV) en het zoeken van een passende werkplek en blijven na plaatsing betrokken als jobcoach. Wilt u meer weten over beschut werk? Neem dan contact op met mw. Van den Brenk of mw. Faber via 14 036.

temp content

even geduld a.u.b.