Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/ShowContent.cshtml)

Terug

Wethouder geeft startsein voor samenwerking op arbeidsmarkt

Woensdag 3 februari ging het project Publiek Private Samenwerking (PPS) officieel de lucht in. Letterlijk op de 10e verdieping van de D-toren legde wethouder Froukje de Jonge van Participatie, Werk en Inkomen met zes werkgevers uit het Almeerse bedrijfsleven een puzzel in elkaar, als symbool van het belang van samenwerking. Bedoeling is om het komende jaar de krachten te bundelen en met elkaar inwoners van Almere aan het werk te helpen.

Aanwezig waren de uitzendbureaus Tempo-Team en Manpower, sociale onderneming Flextensie, Connexxion Almere, Alliander (vanuit haar sociale onderneming Step2Work) en Unibail Rodamco, beheerder van Almere City Mall. Met al deze partijen zijn vanuit afdeling Werk & Inkomen van de gemeente afspraken gemaakt om werkzoekenden verder te helpen. Ieder bedrijf draagt daarin op z’n eigen specifieke wijze bij. Bijvoorbeeld door tijdelijk werk aan te bieden, een opleiding of een werkervaringsplaats, of door een platform te creëren waar werknemers en werkgevers elkaar kunnen ontmoeten.

 

Wethouder de Jonge juicht de publieke private samenwerking toe. “Gemeente en werkgevers hebben elkaar veel te bieden en dat komt het best tot z’n recht bij intensieve samenwerking. “ Het is de wens van de gemeente om het bedrijfsleven de komende jaren steeds meer te betrekken als het gaat om arbeidsbemiddeling. Bahija Rouadi, teamleider van Team Werk waar het project PPS onder valt, sprak de verwachting uit van een langdurige samenwerking. Met een knipoog verwees ze naar de oprichting van de Benelux Economische Unie, die ook op 3 februari plaatsvond (in 1958) en ook geen eendagsvlieg is gebleken.

temp content

even geduld a.u.b.