Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/ShowContent.cshtml)

Terug

Staatssecretaris Jetta Klijnsma op bezoek

Op 12 juni vond het regionale evenement ‘Flevoland werkt!’ plaats. Zo’n honderd werkgevers verzamelden zich in de Bataviawerf in Lelystad om enthousiast gemaakt te worden voor de Banenafspraak uit het Sociaal Akkoord.

Tot de sprekers hoorden FNV-voorzitter Ton Heerts en MKB-voorzitter Michaël van Straalen, en ook staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 

Deze laatste had zich goed voorbereid. Onderweg naar Lelystad maakte haar Mercedes namelijk even een tussenstop in Almere voor een last minute werkbezoek. Met dank aan jobcoaches Danny Bodewitz en Annemieke Kole van Team Werk die het hadden georganiseerd.

Het werkbezoek vond plaats bij ICU, een onderdeel van Alfen waar laadpalen voor elektrische auto’s worden gemaakt. Recent is daar iemand geplaatst vanuit de Banenafspraak. Ofwel iemand die wegens een arbeidsbeperking niet in staat is het wettelijk minimum loon te verdienen. In dit geval gaat het om de 27-jarige Jaap. Bij ICU doet hij het prima en de werkgever is dik tevreden. Oók over de jobcoach van de gemeente. “Deze werkplek is eigenlijk sneller ingevuld dan een reguliere vacature.

Ik had er totaal geen omkijken naar.”

Een mooi voorbeeld hoe de Banenafspraak in de praktijk kan werken. En dus kwam Jetta Klijnsma vrijdag om kwart voor drie met haar gevolg graag even een kijkje nemen. Ze maakte kennis met het personeel, kreeg een rondleiding en ging toen in de koffiehoek uitgebreid zitten praten met Jaap en met Roy, ook een kandidaat vanuit de Banenafspraak maar werkzaam bij een andere werkgever.

Drie kwartier later was ze weer vertrokken. Op naar ‘Flevoland werkt!’ waar ze nog even stilstond bij haar bezoek aan ICU. Ook de jobcoaches zelf werden genoemd.

Doel van de Banenafspraak is om de komende jaren 125.000 ‘Japen’ en ‘Roys’ te plaatsen.

Regio Flevoland heeft ingetekend voor 400 banen de komende twee jaar.

Danny kijkt met plezier terug op het bezoek. Jetta Klijnsma maakte op haar een belangstellende, spontane indruk. Gelukkig maar, want het werkbezoek moest een week van tevoren nog worden geregeld. “Ik werd 2 dagen voor het bezoek gebeld door het ministerie, waar het draaiboek bleef?

Daar moest ik even om lachen. Zulke dingen doen we in Almere spontaan, zei ik.”

temp content

even geduld a.u.b.