Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/ShowContent.cshtml)

Terug

Spotlight voor WST Almere

20 juni - Een mooie prijs voor het Werkgevers Service Team van gemeente Almere: accountmanager Ivo Schrijvers mocht vrijdag 16 juni de Locus Spotlight in ontvangst nemen. De onderscheiding is bedoeld voor professionals die zich inzetten voor publiek-private dienstverlening en werd dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. Ivo en zijn collega’s Monique Menting en Ronald Mom van WSP Groot Amsterdam kregen de Spotlight op luchthaven Schiphol tijdens de ‘Luchtvaart Inclusief” bijeenkomst.

De prijs is een initiatief van Locus, een netwerkorganisatie die zich inzet voor het creëren van een inclusieve arbeidsmarkt.  Aanleiding voor de prijs is de pilot die WST Almere en WSP Groot Amsterdam afgelopen jaar hebben opgezet. Voor vier schoonmaakbedrijven op Schiphol richtten zij een centraal loket in dat deze bedrijven hielp kandidaten uit de Participatiewet te plaatsen. Achter dat loket, dat in dit geval bestond uit adviseur Monique Menting, zaten de vijf grote gemeentes in de regio: Amsterdam, Zaanstad, Almere, Haarlem en Haarlemmermeer. Op die manier kon vanuit de hele regio worden bediend, maar hadden de schoonmaakbedrijven maar één aanspreekpunt. Een flinke verbetering voor de werkgevers: bedrijven op Schiphol hebben normaal te maken met talloze gemeentes, werkgeversteams en arbeidsmarktregio’s, ieder met eigen regelingen en mogelijkheden.

Luchtvaart inclusief

Voor de kandidaten is, in samenwerking met het Luchtvaart College Schiphol, een trainingsprogramma opgesteld, gevolgd door een beroepsopleiding –leren en werken– tot facilitair dienstverlener. Op die manier wordt ingezet op duurzame uitstroom. Tot nu toe zijn 7 kandidaten met een arbeidsbeperking via het loket aan het werk gekomen.

Vanwege het succes van de pilot zal het loket dit jaar worden voortgezet. Uitgebreid naar andere branches dan de schoonmaak en met iets meer mandaat. Het sluit aan bij het streven van Schiphol, dat met het programma ‘Luchtvaart Inclusief’ serieus werk maakt van de plaatsing van mensen met een arbeidsbeperking.

Locus Spotlight Prijs Schiphol 307X230

temp content

even geduld a.u.b.