Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/ShowContent.cshtml)

Terug

Sociaal ondernemen bij Telesuper

Op vrijdag 19 februari heeft accountmanager Linda Leeuwin van team Werk een bijzonder bezoek gebracht aan het Almeerse bedrijf Telesuper. Ze kwam in gezelschap van liefst twee wethouders, Froukje de Jonge Sociale Zaken en Mark Pol Economische Zake.Het bezoek was georganiseerd door Lammert Wierstra, adviseur van Economische Zaken die zelf ook van de partij was. Met z n vieren kregen ze een rondleiding en spraken met directeuren Johan Dekker en Marco Verduijn.

Telesuper is een nieuwe online supermarkt die zich richt op de zakelijke markt. Het bedrijf levert groothandel- en supermarktassortiment aan bedrijven, vooral zorginstellingen, kinderopvanginstellingen en cateringbedrijven. Sinds 2015 is Telesuper gevestigd in Almere. Op dit moment werken er ruim 150 werknemers, van wie de meesten zich bezighouden met het logistieke proces van verzamelen en klaarzetten van bestellingen. Ook telt het bedrijf een dertigtal chauffeurs.

Eigen jobcoaches

Een mooie aanwinst voor de stad dus. Nog mooier is dat Telesuper sociaal ondernemen hoog in het vaandel heeft. Het bedrijf streeft ernaar alleen werkloze mensen in dienst te nemen en heeft ondertussen al een groot aantal mensen ‘met afstand tot de arbeidsmarkt’ op de loonlijst staan. Linda: “Vanuit Team Werk zijn vijf klanten gestart, waarvan twee vanuit het doelgroepregister, dus mensen die officieel een arbeidsbeperking hebben. Natuurlijk gaat dat allemaal niet van een leien dakje. Om een voorbeeld te geven, van die vijf moest eentje een taakstraf doen wegens parkeerboetes, maar daarna was hij gewoon weer welkom. Ook was er een werknemer vanuit ons bestand die al enige tijd wat minder inzet toonde nét voor z’n contract afliep. En toch is Telesuper ook met hem doorgegaan.”

Hoe serieus Telesuper haar doelstelling neemt, blijkt ook uit het feit dat het bedrijf bezig is eigen jobcoaches op te leiden. Nu moeten ze nog voortdurend om de tafel met de diverse begeleiders van de verschillende organisaties, en dat is niet efficiënt. De wethouders waren onder de indruk van zoveel sociale instelling. Het is dat er niet meer genomineerd kan worden voor de Participatiepenning, de prijs voor maatschappelijk betrokken bedrijven in het kader van de Participatiewet. Anders had Telesuper zeker meegekund.

Ingerold

Het bedrijf verwacht de komende jaren gestadig door te groeien. Hun pand op bedrijventerrein Poldervlak in Almere Buiten is nu nog deels onderverhuurd, dus daar is uitbreiding mogelijk. Ook wordt gedacht aan een nieuw pand, of een tweede vestiging. Als accountmanager juicht Linda dat toe. “Het grappige is dat Telesuper helemaal niet als sociale onderneming gestart, ze zeggen dat ze er een beetje ingerold zijn. Maar nu zien ze de leuke kanten ervan en zijn ze er blij mee. Laatst had een van de twee doelgroepers griep, maar kwam hij toch een uurtje werken. Daar stonden ze van te kijken. Dat zien we regulier personeel toch niet zo snel doen, zeiden ze.“

temp content

even geduld a.u.b.