Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/ShowContent.cshtml)

Terug

Participatieontbijt: Nooit te vroeg voor sociaal ondernemen

13 april - Het is nooit te vroeg om te beginnen met sociaal ondernemen…dus opende wethouder Froukje de Jonge al om acht uur ’s morgens het Participatieontbijt. De bijeenkomst vond woensdag 13 april plaats in het restaurant van het gemeentehuis en was georganiseerd door Themakring HR van de Vereniging Bedrijfskring Almere samen met het UWV en het Werkgeverserviceteam van de gemeente.

Doel was werkgevers te informeren over de banenafspraak en enthousiast te maken voor het aannemen van mensen met een arbeidsbeperking. Een kleine 100 werkgevers verzamelden zich vroeg in de ochtend. Een ontbijtbuffet stond voor ze klaar. Nadat iedereen zich met koffie en een broodje had geïnstalleerd heette de wethouder de bezoekers welkom en benadrukte hoe belangrijk het is dat iedereen een kans krijgt op de arbeidsmarkt. “Werk is een life changer,” zei ze en vertelde wat ze onlangs hoorde van een meisje dat aan chronische pijnen leed. “Ze zei tegen me: ‘ik gaf m’n leven een vijf, maar nu ik een baan heb is het minstens een achteneenhalf’. En dat terwijl er niets veranderd is aan haar chronische pijn. Maar zo belangrijk is werk dus.”

 

Creëer pasende taken

Hierna werden de werkgevers bijgepraat over de vorderingen van de banenafspraak, de afspraak tussen overheid en sociale partners om 125.000 extra banen te creëren voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. In regio Flevoland dienen dat er 400 te zijn voor het eind van het jaar. Volgens de laatste cijfers van Regionaal Werkbedrijf Flevoland, het platform dat de banenafspraak in de regio uitvoert, is dat voor 49% gerealiseerd. Positief is dat er in 2015 vier keer zoveel banen zijn gecreëerd dan in de twee jaren daarvoor, dus het lijkt erop dat de inspanningen z’n vruchten afwerpen.

 

Maar meer banen zijn hard nodig. Regionaal beleidsadviseur Nol Kliffen van het UWV vertelt dat in het doelgroepenregister, de pool waaruit kandidaten komen, voor regio Flevoland 7000 mensen staan geregistreerd, waarvan 75% Wajongers. Zijn collega, arbeidsdeskundige Adri Bouterse, weet precies hoe je ze kunt inzetten. “Belangrijk is om een vacature om te zetten in taken. Iemand kan misschien niet alles, maar als je hem een of twee taken geeft die bij hem passen zal hij dat met al z’n inzet doen.”  Hij geeft het voorbeeld van blinde mensen. “Over het algemeen is hun gehoor beter ontwikkeld, waardoor ze vaak beter luisteren en beter gesprekken kunnen voeren. Ideaal voor een callcenter.”

 

Stuur svp even wat geld op!

Aan het woord komt ook Wim Lassche, personeelsmanager bij Boogaart in Almere. In 2008 is Boogaart, een bedrijf met 50 werknemers in de groenvoorziening, gestart met een groep van liefst 20 Wsw-ers. Met opzet lieten ze die groep apart werken – “achteraf een beetje vreemd, eigenlijk,” geeft Wim eerlijk toe. Gaandeweg ontdekten ze dat de werknemers met een arbeidsbeperking beter functioneerden als alle werknemers van het bedrijf werden samengevoegd en gelijk behandeld. “Natuurlijk hebben ze soms problemen, maar dat zijn problemen die al onze werknemers hebben.” Hij krijgt de lachers op de hand als hij een aantal kwesties opnoemt, van het vliegtuig missen in Maleisië tot een telefoontje uit Oostenrijk: hallo, ik ben op wintersport en m’n geld is op, svp wat opsturen anders kan ik maandag niet beginnen. Wsw-er of reguliere werknemer? Het blijkt een reguliere werknemer te zijn geweest.

 

Participatieontbijt

 

 

 

 

De bijeenkomst wordt afgesloten door Eduard Helwig, manager bij Unibail Rodamco en mede verantwoordelijk voor het event Werk! dat op 21 april plaatsvindt in Citymall Almere. Op dit event vinden speeddates plaats tussen werkgevers en jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt. Nog steeds kunnen werkgevers hiervoor vacatures aanleveren. Mocht dit concrete initiatief een beetje te kort dag zijn voor de aanwezigen, geen nood – de banenafspraak zelf is nog lang niet van de baan.

temp content

even geduld a.u.b.