Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/ShowContent.cshtml)

Terug

Opnieuw Schiphol-traject voor mensen uit doelgroep

21 november - Wegens succes verlengd. Het project van vijf grote gemeentes uit de Metropool Regio Amsterdam (waaronder Almere) om via één centraal loket mensen met afstand tot de arbeidsmarkt op Schiphol te plaatsen is onlangs een tweede ronde ingegaan. ‘Facilitair Inclusief’ luidt de naam. Op 30 oktober vond de aftrap plaats, bij de Luchtvaart Community Schiphol (voorheen het Luchtvaart College). Op Schiphol, uiteraard.

Opnieuw krijgt een groep van 15 tot 18 kandidaten uit het doelgroepenregister de kans om aan de slag te gaan als schoonmaker op Schiphol. In november en december vindt een voorschakeltraject plaats dat bestaat uit een maand training en een maand meelopen bij een facilitair bedrijf op Schiphol. Dat gebeurt bij Raggers, Asito, Hago of ISS, de vier werkgevers die deelnemen aan ‘Facilitair Inclusief’. Gaat alles naar wens dan volgt per 1 januari een arbeidscontract van 12 maanden. Voor kandidaten die nog geen diploma (startkwalificatie) hebben zal dat jaartje bestaan uit een combinatie van werken en leren, waarbij de MBO-opleiding Facilitair Medewerker wordt gevolgd. En wie dat diploma al heeft, gaat meteen fulltime aan de slag. Hoe dan ook moet de combinatie opleiding en/of werkervaring zorgen voor duurzame uitstroom.

Eén aanspreekpunt voor hele regio

Het project is het vervolg op een pilot die eerder dit jaar plaatsvond. De vijf gemeentes (Almere, Amsterdam, Zaanstad, Haarlem en Haarlemmermeer) sloegen toen met het Luchtvaart College en de genoemde facilitaire bedrijven de handen ineen om kandidaten met afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Vanuit Almere was accountmanager Ivo Schrijvers van Werk & Inkomen hierbij betrokken.

Het initiatief bleek een succes. De werkgevers op Schiphol, die normaal te maken hebben met allerlei regelingen en contactpersonen, waren zeer te spreken over het feit dat ze nog maar één aanspreekpunt hadden voor de hele regio. Het leverde de pilot zelfs een prijs op van organisatie Spotlight als een toonbeeld van publiek-private samenwerking.

Ontzorgen

Ten opzichte van vorige keer is ernaar gestreefd de betrokken werkgevers nóg meer te ontzorgen. Dat betekent onder andere dat er naast één loket ditmaal ook sprake is van één jobcoach (van gemeente Amsterdam)  die de kandidaten begeleidt en aanspreekpunt is voor de werkgevers. Vanuit Almere komen dit keer vier kandidaten. Jobcoach Esther de With van team Werk kijkt op de achtergrond wel mee met hen, om te zorgen dat alles goed verloopt. Verder is ook Ivo Schrijvers weer betrokken bij de pilot.

Foto: aftrap van het traject op 30 oktober

temp content

even geduld a.u.b.