Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/ShowContent.cshtml)

Terug

1e Klantcontactcarrièredag Almere goed bezocht

22 februari - Afgelopen donderdag vond op het gemeentehuis de eerste Klantcontactcarrièredag in Almere plaats. Onder het motto ‘Leuker dan je denkt’ konden werkzoekenden meer leren over het vak van klantenservicemedewerker en in contact komen met werkgevers uit de klantcontactbranche. Zo’n 120 belangstellenden bezochten het evenement. De Klantcontactcarrièredag was georganiseerd door gemeente Almere, het UWV en Talent4Service.

3500 vacatures

Het evenement werd geopend door Hester Mager, directeur van Tele’Train. Ze hield de aanwezigen een paar cijfers voor. Bijvoorbeeld dat er 2500 klantcontactcenters in Nederland zijn die op dit moment 3500 vacatures open hebben staan. Er is dus veel werk in de branche. Ze weerlegde ook het idee dat wie bij een call center werkt moet kunnen verkopen: 90% van alle werk is inbound, dus klanten te woord staan. Het negatieve imago dat de branche soms aankleeft is volgens haar niet terecht. Dat beaamden ook twee agents die werden geïnterviewd en enthousiast vertelden over hun werk als klantenservicemedewerker.

Goede opkomst

Daarna konden de bezoekers speeddaten met werkgevers. De Burgerzaal van de gemeente was ingericht met statafels waar werkgevers mensen te woord stonden. Tien bedrijven waren aanwezig, zowel callcenterbedrijven als klantcontactafdelingen van organisaties als Rabobank en gemeente Almere. Geïnteresseerden konden hun gegevens achter laten, voor een sollicitatiegesprek op een later tijdstip.

De organisatoren kijken tevreden terug op de Klantcontactcarrièredag. Het was de eerste keer dat het evenement in Almere plaatsvond en de opkomst was boven verwachting. Of er verdere edities zullen volgen hangt mede af van de effectiviteitsmeting die de organisatoren zullen uitvoeren. Met behulp van een door KCM Survey beschikbaar gestelde online tool wordt de aanwezigen gevraagd naar ervaringen en resultaten.

temp content

even geduld a.u.b.