Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/ShowContent.cshtml)

Terug

45plussers succesvol naar werk

25 augustus - ‘Jullie zijn waardevolle mensen, met waardevolle werkervaring…laat dat zien!’ Met die woorden wordt de training ‘Succesvol naar werk’ afgesloten. Tien weken lang, van mei tot augustus, bundelden gemeente en UWV de krachten om een groep 45plussers aan het werk te helpen. Een geslaagde samenwerking, vinden de betrokken partijen. Gekeken wordt of er na de zomer een volgende groep kan starten.

De afsluitende bijeenkomst vindt op 12 augustus plaats bij het UWV in het gemeentehuis. Zeventien deelnemers zijn aanwezig. Tien weken geleden waren dat er nog 30, maar de rest is aan het werk. Ook van de aanwezigen heeft een aantal inmiddels al werk gevonden. De een gaat morgen als buschauffeur aan de slag. De ander gaat starten in de catering van het C-Smart Hotel. “Mijn zwager stuurde een appje om me te feliciteren,” zegt de vrouw lachend. “Met een foto van Fawlty Towers.” De uitstroom komt daarmee ruim boven de 50%. Wie uiteindelijk nog geen baan heeft zal doorstromen naar een passend vervolgtraject of nog een tijdje in bemiddeling blijven.

Img 1087

Succesvol naar werk, dus. Het is een training die het UWV al een aantal jaren verzorgt voor oudere werkzoekenden. Een dagdeel per week waarin van alles aan bod komt: cv maken, brief schrijven, vacatures zoeken, netwerken, social media, kortom het complete solliciteren 2.0. – vaak een eyeopener voor mensen die in de vorige eeuw voor het laatst werk zochten. “Vroeger is een ander land,” zoals deelnemer Robert-Jan het uitdrukt. “Ik heb nog in de jaren zeventig op de middelbare school leren solliciteren.”

Gevoel van herkenning

Bijzondere aan deze editie is de samenwerking tussen UWV en gemeente. Accountmanager Floris Drost legde vanuit het Project 45plus van de gemeente contact, waarop trainers Pieter Koevoets en Bas Pfauth van het UWV de handen ineen sloegen met trainers Johan van Beek en Nirmala Bindraban van team Werk van de gemeente. Gezamenlijk gaven ze de cursus aan een gemêleerde groep deelnemers, mensen met ofwel een WW-uitkering of een bijstandsuitkering. Enige gemene deler: leeftijd. Iedereen, de trainers trouwens ook, is korter of langer geleden de grens van 45 jaar gepasseerd.

Volgens Koevoets is die selectie de grote kracht van de training. “Je ziet altijd een gevoel van herkenning bij ouderen, omdat ze tegen dezelfde problemen aanlopen.” Zijn indruk is dat de klanten in de bijstand, die vaak al veel langer thuiszitten, over het algemeen verder van de arbeidsmarkt afstaan dan degenen met een WW-uitkering. “Maar zij worden weer opgetild door de klanten van het UWV, dat is het mooie van deze mix. Er ontstaat goeie interactie.” Diezelfde positieve wisselwerking ziet hij tussen de trainers, en tussen de accountmanagers.

Mensen zien groeien

Een belangrijke zet is de toevoeging geweest van accountmanagers Floris Drost van team Werk en Robert Rottschäfer van het UWV. Zij sloten elke week aan en gingen met de kandidaten vers op hun netvlies op zoek naar banen. Voor deelneemster Mariëtte Martens, inmiddels werkzaam op het Patiënt Contact Centrum van het Flevoziekenhuis, heeft dat het verschil gemaakt. Ze vertelt: “Robert vroeg of hij m’n cv naar het ziekenhuis mocht sturen. Dat was vrijdag. Op dinsdag belde het ziekenhuis me en op donderdag ben ik aangenomen. Maandag meteen beginnen.” Voor Mariëtte voelde dat heel onwerkelijk. “Zó lang ben ik werkeloos geweest en in twee dagen tijd, doordat Robert mij aanmeld, heb ik een baan. Dat kan toch gewoon niet?! Is het dan zó anders dat hij mijn cv stuurt?” De vraag stellen is hem beantwoorden, en dus is Mariëtte blij met de ondersteuning. “Voor ouderen is een tussenpersoon heel belangrijk. Ik heb altijd gezegd: zodra werkgevers m’n geboortejaar zien gaat er een groot rood kruis doorheen.”

Img 1097

Weer vertrouwen krijgen, gevoel van eigenwaarde, durf: dat is wat de training wil bereiken. En getuige de evaluatie aan het eind lukt dat aardig. Alle deelnemers zoeken een ansichtkaart uit die hun gevoel weergeeft. Een foto van een trap: “Ik voelde me naar beneden gegooid, maar nu klim ik weer omhoog.” Van een kind op een bagagedrager: “Ik heb dat kleine, nieuwsgierige kind in mezelf weer ontdekt.” Van een bloem: “Ik kwam hier als hangend bloemetje, en sta nu weer recht overeind en open.” Het zijn intieme, persoonlijke getuigenissen en hier en daar wordt een traantje weggepinkt. Het sluit aan bij de conclusie van de trainers: “Mensen worden sterker, krijgen weer geloof. We zien ze echt groeien.”

‘Ik ben weer mezelf’

Mariëtte kan erover meepraten. Sinds 2013 was ze werkloos en ondanks haar flinke, vrolijke aard zag ook zij het op een gegeven moment niet meer zitten. “Je wordt moedeloos, je wilt niet meer, je denkt: het heeft toch geen nut.” In de training hoorde ze de ervaringen van anderen en dat was een enorme steun voor haar: zie je, het ligt niet aan mij, dacht ze. En nu ze daadwerkelijk een baan heeft…tja: “Je zit gelijk een heel stuk lekkerder in je vel. Ik ben weer mezelf. Als je thuiszit en niets van jezelf hebt ben je altijd ‘iemand van’: vrouw van, moeder van, buurvrouw van. Nu ik naar m’n werk ga ben ik weer gewoon Mariette.” Dat was even wennen – ook voor haar kinderen, vertelt ze met een lach. “Ze zeiden: o, ja, je bent niet meer thuis…eh…wie laat de hond nou uit?!”

------------------------------------------------------------------------------------

Een deelneemster blikt terug op de training.

Je leest het, je hoort het en je ziet het om je heen: het is kommer en kwel in banenland voor de 'jong bejaarden', de 50-plussers. Zo niet voor mij, althans…. niet meer, God zij dank! Want binnen 8 werkdagen, geteld vanaf mijn sollicitatie, heb ik zonder de juiste papieren een baan gekregen in een bedrijfstak, waar ik heel graag wil werken: een internationaal hotelketen. Nu nog snel afkicken van mijn sollicitatie modus!

Hier is mijn verslag van de training en van mijn sollicitatie traject. 
Ik nam eerst deel aan de 10 weekse training ‘Solliciteren naar werk’ verzorgd door UWV en de Sociale Dienst, in de personen van Bas Pfauth en Nirmala Bindraban. Geweldige trainers!
We werden ook bijgestaan door twee accountmanagers (Robert Rottschafer en Floris Drost), die na de tweede sessie iedere vrijdag met vacatures kwamen en die, als je dat wilde, CV's doorgaven aan potentiële werkgevers. Op de één na laatste sessie oefenden zij sollicitatiegesprekken met ons. Heel nuttig.

Ik was meer gebrand op het verbeteren van mijn CV. Ik had immers al besloten mijn passie voor de horeca te volgen, maar ik had geen opleiding in het hotel- en/of restaurantwezen. Dus hoe kan ik mijzelf zó presenteren dat het ontbreken van de vereiste opleiding niet opvalt ?

Ik heb tijdens de training de juiste handvatten gekregen om mijn CV op te krikken. Met recht kan ik zeggen dat dit voor mij de enige, echte waardevolle training in mijn baanloze periode (wel actief in het vrijwilligerscircuit) is geweest. Complimenten voor de trainers die altijd de tijd namen om mijn vragen te beantwoorden, tips en feed back te geven. 

De opgedane kennis heb ik toegepast in mijn pitch en CV en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Een week voor de laatste trainingsdag heb ik gesolliciteerd naar een functie in een hotel buiten Almere. In de laatste week van de training kreeg ik de uitnodiging op gesprek te komen. Een dag na het gesprek werd ik gebeld of ik er wilde werken. Hoe cool is dat!!! Betaalt het goed? Voor geen meter, maar dat is momenteel van ondergeschikt belang. Ik kan nu mijn passie vorm geven en dat met doorgroei-mogelijkheden in het verschiet. Ondanks het slechte salaris ben ik super blij. Nu is het aan mij om er het beste van te maken!

It's my time to shine, live my dream and wear my passion!

Oh ja een leuke anekdote: twee weken voor het einde van de training stroomde een deelneemster uit en Nirmala stelde toen aan ons de vraag, ik citeer “Wie is de volgende die een baan krijgt?” Zonder een moment te aarzelen stak ik mijn hand op en riep ik: “Ja ik”. “Kijk”, zei Nirmala, “zo mag ik het horen”. En dat is ook uitgekomen!.

Nogmaals dank en complimenten aan het team!

temp content

even geduld a.u.b.